|
yamanhane
|
 |
« : Kasım 28, 2007, 09:53:02 ÖS » |
|
Günler
Bugün dünün yarınıydı. Bugün yarının dünü olacak. Düne göre bugün umutların yeşereceği gündü. Umutlar henüz kırılmamıştı, O dündü. Dün, umutla dolu bir düğündü. Bugün nikâhı kıyılacak dünün, Yarın çocuğu olacak belki. Kim bilir, Dün umutla aşkı başlayan, Bugün aşkla tomurcuklanan çocuk Belki yarın doğacak. Belki de o çocuk hiç doğmayacak, Umutlar ertesi güne kalacak.
Ahmet YAMAN
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2008, 01:58:50 ÖS Gönderen: Soner »
|
|
Şiir insanın kalıbını değil, kalbini inceltir...
|
|
|
|
yamanhane
|
 |
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2007, 09:55:10 ÖS » |
|
Kalem böyle çalınmıştır yazıma
“Kalem böyle çalınmıştır yazıma Yazım kışa uymaz, kışım yazıma.”
Kader mi bu? Her dönüşte bir yol ayrılıyor. Ayak başka, mızrap başka vuruyor sazıma. Karanlıklar bitecek, şafaklar yarılıyor! Dil söylüyor, gözlerim inanmıyor sözüme.
Eylülde baharlar çıkarıyorum çiçekten, Bal çıkarıyorum pislikte yatan böcekten, Hayat suyu sunuyorum türlü içecekten, Balık bilmese de ters düşmüyorum özüme.
Ayağı yerden kesilen adam, sürünüyor Kanatlar takınıp kuş kılığına bürünüyor. Bana yarasa, ele tavus görünüyor. Kırıl ortadan, kurtar! Söz geçmiyor dizime.
Benim ak dediklerime kara değil diyor. Kırmızı et ağır deyip domuz eti yiyor. İftarda hurma yiyip sahurda şarap içiyor. Beni ona kattılar, set çektiler hızıma.
Dengesi bozulmuş terazi, biri beş tartıyor. Kefeye bir atınca fiyatlar beş artıyor. Kâğıt para yok, demir para cebi yırtıyor. Eller görmesin diye kazak inmiş dizime
Saklamadım ben, söyledim geleni ağzıma. Bu sözden başka miras bırakmadım kızıma. Kızım! Kalem böyle çalınmıştır yazıma. Kızım! Yazım kışa uymaz, kışım yazıma.
Ahmet YAMAN
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2008, 01:59:14 ÖS Gönderen: Soner »
|
|
|
|
|
|
yamanhane
|
 |
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2007, 09:56:33 ÖS » |
|
DENİZ VE SEN
Bu gece karanlıkta deniz yanarken seyret ve konuş Susma sakın, gecenin şarkısıyla, denizin yangınıyla tanış Konuş ki gece uzasın, suya vursun gönlünün sisi Gönülde başlasın ikinci bahar, ikinci nevruz, yeniden uyanış
Sen konuştukça deniz gelecek ayaklarının tozunu okşayacak Sen konuştukça dalgalar kendileriyle dalga geçecek Dağlara vuracak aşkından, sonra dönüp ayağına akacak İşte o zaman bitecek hasretin, gerçek bu; suya kanış
Köpükler en güzel nakşını dokurken ilmik ilmik karanlığa At kendini sulara, engel olma, bırak akıp gitsin sonsuz boşluğa ne su ara, ne dalga, ne köpük,, kendini kaptırınca yokluğa Şimdi başlıyor işte, sonsuz sevgi, sonsuz aşk, sonsuz inanış
Ahmet YAMAN
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2008, 01:59:33 ÖS Gönderen: Soner »
|
|
|
|
|
|
ab-ı hayat
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2008, 12:43:25 ÖS » |
|
BU güzel şiirleriniz için saolun.Sitenizdende okudum şiirlerinizi ellerinize yüreğinize kaleminize ve klavyenize sağlık :wink:
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Temmuz 27, 2008, 01:59:45 ÖS Gönderen: Soner »
|
|
Sular Yükselince, Balıklar Karıncaları Yer... Sular Çekilince de Karıncalar Balıkları Yer... Kimse Bugünkü Üstünlüğüne ve Gücüne Güvenmemelidir... Çünkü Kimin Kimi Yiyeceğine...! "SuYuN AkIşI" KaRaR VeRiR"
|
|
|
|
yamanhane
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 11, 2009, 01:00:44 ÖÖ » |
|
Yorumunuz için teşekkür ederim. Uzun zamandır internetle ilgilenemedim. İnşallah şiir dünyasına daha fazla yenilikler katacağız. Sizlerin de desteği ile.... Tekrar teşekkür ederim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|