Akdağmadeni Rehberi Forumlarına Hoşgeldiniz
Eylül 06, 2010, 03:28:28 ÖS *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular: Akdağmadeni Rehberi Forumları Yenilendi

Ana Sayfa   Yardım Ara Takvim Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Akdağmadeni Nasıl Gelişebilir?  (Okunma Sayısı 1029 defa)
kaan0012
Rehber Sakini
*
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 06, 2008, 09:50:44 ÖS »

Akdağmadenine ne gibi faliyetler yapılırsa daha gelişmiş bir ilçe olur sizce?
« Son Düzenleme: Ağustos 27, 2008, 09:13:34 ÖÖ Gönderen: kaan0012 » Kayıtlı

Sen onu deliler gibi sevsende o seni belediye gibi zerhirler
ab-ı hayat
Forum Yönetim Ekibi
Rehber Sakini
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 23, 2008, 11:59:43 ÖÖ »

kültürel yönde diycem ama bir çok kişi kültürel olarak hazır degil malesef üniversite mezunları da dahil buna..
en güzeli galiba ekonomik yönden yapılacak katkılarla daha gelişmiş oluruz. Burda çok güzel bizlerin belki kıymetini bilmediğimiz ormanlarımız var.Bunlardan yaralanmayı sadece piknik ve yakacak olarak görüyoruz.Bence ormanlarımızı ülkemize tanıtıp değişik organizasyonlar yapılabilir.Doğa yürüyüşleri düzenlenebilir kamp alanları oluşturulabilir.Doğa meraklılarını çekecek bir çok faaliyet rahatlıkla yapılabilir.

İlçemizde bulunan bir çok tarihi eseri restore ettirip ziyarete açılabilir diye düşünüyorum.Küçük bir müze kurulabilir.İlçemizin geçmşini anlatan güzel bir müze çok hoş olacaktır eminim.

Ben eski hapishaneyi kültür sarayı haline getirebilecegine inanıyorum.İlçe insanı için değişik faaliyetler yapılabilir burda rahatlıkla.Mesela ufak bir kahvahane tarzı ama herkese acık nargileli canlı müzikli hoş bir mekan yakışır.Bağlama ve çeşitli esntrümanların öğretebilecegi musiki üzerine kurulu harika bir mekan oluşturulabilir.İnsanların gidip dinlenip bir çay içebilecegi stres atabilecegi kültürel bir alan harika olur.

Daha önce eski forumuzdada yazmıştım ama buraya aktarılamaı.Tekrar dinlendirmek istedim bunları.Amasya ya gidenler bilir eskiden hastaneye olarak kullanılan bir mekan var biraz daha geniş tabi ama bizim eski hapishane tarzı bir yer.Tam anlamıyla kültürel ve musiki faaliyetlerin mekanı haline gelmiş.Bizdede istenirse yapılabilecegini biliyorum.

Burda bizden çok ilçe ileri gelenlerine ve yöneticilerine düşüyor iş.Biliyorum ki sizlerde de çok ilginç ve güzel fikirler vardır.Benim düşüncelerim bunlar.

sizlerinde katkıları olacağına eminim...

Sular Yükselince, Balıklar Karıncaları Yer...
    Sular Çekilince de Karıncalar Balıkları Yer...
       Kimse Bugünkü Üstünlüğüne ve Gücüne Güvenmemelidir...
            Çünkü Kimin Kimi Yiyeceğine...!
                  "SuYuN AkIşI" KaRaR VeRiR" 
ab-ı hayat
Forum Yönetim Ekibi
Rehber Sakini
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2009, 11:13:42 ÖÖ »

Kahkaha cok güzel dile getirmissin ve betimlemişsin.İnan okurken çok güldüm tam Akdağmadeni ni ve bir akdağlıyı tasvir etmis dedim.

benim yazımda zaten sosyal yönden diycem ama buna hazır degiliz diye başlamıştım.Bunu bire bir yaşayan bir insan olarak.İlçemizde bit tiyatro gösterisi yapılmış ve oyunu oynayan oyuncu oyunu kesip sürekli dinleyicileri uyarmıştı ( ki geneli üniversite mezunu insanlardı ve ellerinde cep tel. bırakmayıp sürekli konusanlar msj yazanlar vardı.).bunun gibi bir cok örnek çoğaltılabilir.

Ama ilçemizin geçmişi ve yapısı itibariyle içindeki tarihi eserleri itibariyle turizm ön plana çıkarılabilir diye düşünüyorum.Zaten her yaz burda eskiden yaşamış ermenilerin ve rumların torunları cocukları gelip ilçemizi ziyaret ediyor.Bunu değerlendirebiliriz rahatlıkla.

Ve benim hedef kitlem dagda bayırdaki ahmet amca degil şehir merkezimizde yaşayan ve belli bir konuma sahip (memur,amir,esnaf , ...vs.) kişiler, sanattan doğadan hoşlanan kişiler ve üniversite ,lise  ögrencileri idi.Herkes farklı düşünebilir. Ben kimsenin düşünce ve yargısını eleştiremem.Sadece aklımdan geçenleri dillendirmek istedim bunlarda yapılabilir diye bir fikir sunmak istedim.

Dediginizde de haklısınız daha öncelikli işler var.Umarım hersey zamanla olur.Fikir ve düşüncelerimiz fikir ve düşüncenin dışına çıkıp uygulanma aşamasına gelir.

Sular Yükselince, Balıklar Karıncaları Yer...
    Sular Çekilince de Karıncalar Balıkları Yer...
       Kimse Bugünkü Üstünlüğüne ve Gücüne Güvenmemelidir...
            Çünkü Kimin Kimi Yiyeceğine...!
                  "SuYuN AkIşI" KaRaR VeRiR" 
Soner
Administrator
Rehber Sakini
Çevrimdışı Çevrimdışı

faturabank035@gmail.com
Üyelik Bilgileri Site
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2009, 09:37:50 ÖS »

Akdağmadeni Nasıl Gelişir? Aslında güzel bir soru. Lakin çok geniş olması sebebiyle bu konunun bütün içeriğine cevap veremeyeceğim sadece ekonomik yönden ekleyebileceğim şeyler var. İkinizinde söylediklerine katılmakla beraber bir alıntı yaparak gelişmekte ki önceliğimizin aslında ekonomik alanda olmasını belirtmeden geçemeyeceğim.
"İhtiyaçlar şiddetlerine göre, zorunlu ihtiyaçlar ve zorunlu olmayan ihtiyaçlar olarak iki gruba ayrılabilir. Zorunlu ihtiyaçlar, insanın yaşamım devam ettirebilmesi için gerekli olan hava, gıda ve su gibi karşılanması zorunlu olan gereksinimlerdir. Öte yarıdan karşılanmaları yaşamsal olmayan, ancak tatmin edildikçe insanlara haz veren eğlenme, seyahat etme ve müzik dinleme gibi ihtiyaçlar ise zorunlu olmayan ihtiyaçlardır."
Bu alıntı söyledikleriniz yanlıştır anlamına gelmiyor sadece bence öncelik sırasında kişilerinin ekonomisidir anlamına geliyor.
Turizm anlamında gelişmek gerçekten kulağa hoş geliyor ve öylede, lakin bunun toplumsal faydası ne kadar geniş bunuda görmek gerekir. Arkadaşlar Akdağmadeni:Şehir merkezi, 3 kasaba ve 85 köy muhtarlığından oluşmaktadır ve kırsalda yaşayan halk, merkezde yaşayan halktan daha fazladır. Öyleyse yapmamız gereken yada yapılması gereken nedir(tabiki ekonomik anlamda). Köy halkını yaptığı iş doğrultusunda bilinçlendirmektir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece brusella hastalığı yüzünden 5 milyar dolar zarardaysa sebebi köylümüzün bilinçsiz olmasıdır.Bu halde tek suç köylüdemir hayır kesinlikle suç hiç bir zaman tek taraflı olmadığı gibi bu durumda da tek taraflı değildir.
Önerilerim;
1-)İlçe Tarımın teşvikleri  3-5 zengine değilde bütün halka duyurması gerekmektedir.
2-)Toprak tahlili zorunlu hale getirilmelidir.
3-)Suni tohumlaya (büyükbaşlarda) önem verilmelidir
4-)Akdağmadenin arazisi parçalı ve engebeli olduğundan dolayı alternatif ürünler teşvik edilmelidir.Tarıma dayalı hayvancılıktan, hayvancılığa dayalı tarım yaygınlaştırılmalıdır.
5-)Kaymakamlık imkanlarıyla süt toplama merkezi kurulmalıdır.
6-)Köylere Hizmet Götürme Birliği, Köylere Hizmet Götürme Birliği gibi çalışmalıdır.
7-)Esnaf ve kişi sayısı göz önünde bulundurularak belirli bir sayısa ulaşan ticari faaliyet konularına maliye ve belediye izin vermemelidir.

*Bursella:Hayvanın gebelik döneminde yavru atmaya sebebiyet veren bir hastalıktır ve başlıca sebebi suni tohumla yapılmamasından kaynaklanmaktadır.

Akdağmadeninden ziyade köyler nasıl gelişir sorusuna cevap vermiş gibi gözükebilirim lakin unutmayalımki ekonomimizin temeli üretmek değilde tüketmekse çöküş kaçınılmazdır.Saygılarımla

"Yar Yanağından Gayrı Paylaşabilmek İçin Herşeyi"
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.178 Saniyede 18 Sorgu ile Oluşturuldu